Εξυγίανση απο Ακάρεα

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί/έντομα αόρατοι στο γυμνό μάτι και ανήκουν στην τάξη των Αραχνοειδών. Δεν είναι αιμομυζητικά και δεν τσιμπούν. Βρίσκονται παντού μέσα στο σπίτι, στην σκόνη, στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες, κ.α. καθώς εισχωρούν λόγω της ατμοσφαιρικής σκόνης και μεταφέρονται από χώρο σε χώρο με τα ρούχα.

Τα στρώματα και τα μαξιλάρια προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη τους. Το 90 % – 100% των ακάρεων ζουν μέσα στο στρώμα μας. Από τον πρώτο μήνα χρήσης του ένα στρώμα φιλοξενεί παραπάνω από 15.000 ακάρεα , σε 4 μήνες 500.000 και σε 12 μήνες πάνω από 1.500.000! Τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και οι τρίχες που πέφτουν από τον άνθρωπο αποτελούν την κύρια πηγή τροφής τους, ενώ η ανάπτυξη του πληθυσμού τους εξαρτάται από την θερμοκρασία του χώρου και την σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα. Η υψηλή θερμοκρασία και υγρασία ευνοούν τον γρήγορο πολλαπλασιασμό τους.

Τέλος, περίπου το 10% του πληθυσμού εμφανίζει αλλεργίες στα ακάρεα και κυρίως στα περιττώματα αυτών τα οποία προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Έχει διαπιστωθεί ότι επιδεινώνουν σοβαρές παθήσεις όπως το άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα κ.α.

Με τον όρο εξυγίανση αναφερόμαστε στον οικολογικό Βιο-καθαρισμό των στρωμάτων ή καναπέδων από τα αλλεργιογόνα ακάρεα. Για την εφαρμογή χρησιμοποιείται το Σύστημα Καθαρισμού με Φίλτρο HEPPA και η λάμπα UVC, το σύστημα Θερμικής Καταπολέμησης Ξηρού Ατμού για την καταπολέμηση και εξάλειψη των αλλεργιογόνων ακάρεων.

Μέθοδοι αντιμετώπισης

Χρήση ειδικού μηχανήματος εξυγίανσης με σύστημα φίλτρων HEPPA 11

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει την ιδιαιτερότητα να αφαιρεί από την κάθε επιφάνεια τα αλλεργιογόνα ακάρεα και τα περιττώματα αυτών ακόμη και από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Φτάνει σε βάθος έως 30 cm, χωρίς να τα ανακυκλώνει πίσω στον χώρο. Το μηχάνημα δημιουργεί ισχυρή δόνηση και στροβιλισμό και σε συνδυασμό με την υψηλή αναρρόφηση αφαιρεί όλα τα αλλεργιογόνα ακάρεα και τα περιττώματα αυτών. Ισχυρή αναρρόφηση των ακάρεων και των περιττωμάτων τους με ειδική συσκευή με παλμικές κινήσεις.

Χρήση ειδικής λάμπας ακτινοβολίας UVC

Απολύμανση με υπεριώδη UV-C ακτινοβολία δραστική στο DNA για εξάλειψη ακάρεων, ιών, βακτηρίων και μυκήτων χωρίς χημικές ουσίες. Η λάμπα UVC είναι κατάλληλη για υφασμάτινες επιφάνειες στρωμάτων, ταπετσαριών σαλονιών κλπ.

Θερμική Καταπολέμηση Ξηρού Ατμού (eradicator-disinfector)

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο οικολογικό σύστημα απολύμανσης το οποίο ενδείκνυται για όλα τα είδη των επιφανειών, υφασμάτων ακόμη και για στρώματα. Καταπολεμά και εξαλείφει ακάρεα, βακτήρια, και άλλους μικροοργανισμούς με την χρήση ξηρού ατμού υψηλής θερμοκρασίας 180°C